tag:blogger.com,1999:blog-3261683676375631685.post4152682536508973648..comments2024-03-16T12:39:59.292+01:00Comments on Charmpam: Dekoracija royal icingomPamelahttp://www.blogger.com/profile/16410691135928600818noreply@blogger.comBlogger26125tag:blogger.com,1999:blog-3261683676375631685.post-34261850819137305782017-04-21T11:11:50.698+02:002017-04-21T11:11:50.698+02:00Divan post, jako mnogo korisnih podataka.
Mozete l...Divan post, jako mnogo korisnih podataka.<br />Mozete li mi reci koji je rok trajanja kolacica, trebalo bi da je duzi, s obzirom da u njih ne idu jaja?<br />I, da li nakon nekog vremena postanu tvrdi, jer se ne stavlja prasak za pecivo ni soda bikarbbona?<br />Veliko hvala na detaljnom postu!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13755810085127303799noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3261683676375631685.post-41980311144833477102016-12-16T13:34:55.218+01:002016-12-16T13:34:55.218+01:00Ovo je najbolji post koji sam uspjela naci na netu...Ovo je najbolji post koji sam uspjela naci na netu...hvala i krecem na izradu keksica.Valerija Atanaskovskihttps://www.blogger.com/profile/10854191637354490677noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3261683676375631685.post-82908750898454455242016-12-07T02:09:22.232+01:002016-12-07T02:09:22.232+01:00Odličan blog i super pojašnjenje!...samo, zar niko...Odličan blog i super pojašnjenje!...samo, zar nikoga ne zabrinjava sirovo jaje i Salmonella!?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08372933727674313104noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3261683676375631685.post-44418265168053153572015-12-21T21:52:53.075+01:002015-12-21T21:52:53.075+01:00Jako mi je teško dati ikakav konkretan odgovor jer...Jako mi je teško dati ikakav konkretan odgovor jer sličnih problema do sada nisam imala. Najveći problem vezan uz jarke boje i fondan mi je bio da mi bude presuh i puca zbog količine boje.. ali uvijek bih dodavala malo po malo, bez obzira na to, okusom mi nikad nije bio neobičan- niti gorak niti slan. <br />Slatko vrhnje nisam nikad bojila, ali royal icing, koji je također tekući, jesam često.. i uvijek sam bez problema dobivala jarke boje sa samo par kapi bojila.. i okusom bi bio sasvim normalan. Pamelahttps://www.blogger.com/profile/16410691135928600818noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3261683676375631685.post-76965816118201734162015-12-21T21:47:39.306+01:002015-12-21T21:47:39.306+01:00Probala sam koristiti dodatna 4 različita branda š...Probala sam koristiti dodatna 4 različita branda šećera u prahu od raznih proizvođača (jeftiniji šećer od raznih lanaca trgovina) i na moju žalost, kvaliteta je bila očajna. Nakon toga priznajem da sam stala i ne eksperimentira mi se više. Vjerujte mi da bih ostala na nekom jeftinijem proizvodu da sam bila zadovoljna. Ali kad se 4 puta opečeš, nemaš potrebu dalje istraživati i bacati novce da bi na kraju i dalje zaključio isto. Zato se ja nadalje držim onog s čime sam zadovoljna i ne isprobavam više.Pamelahttps://www.blogger.com/profile/16410691135928600818noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3261683676375631685.post-57781261598630000272014-10-14T09:02:31.606+02:002014-10-14T09:02:31.606+02:00Ja mogu da tvrdim ono sto je i Pamela navela/napis...Ja mogu da tvrdim ono sto je i Pamela navela/napisala. Skuplji secer, odnosno, u ovom slucaj Frankov je definitivno najbolji. Kupovala sam sve i svasta i pokusavala praviti fondan-rezultat "smece", a tako i sve ostalo. Npr. butter cream, uzas sa tamo nekim "lijevim" secerom, uopste nije puderast, vec nekako ostar i sa onim nekim cudnim kristalicima, sve se pretvori u vodu i unisti sav trud i rad. Isto to vrijedi i za zelatin. Dr Qetker i niti jedan drugi je po meni najbolji. Jako mnogo radim sa fondanom, tako da to mogu i da tvrdim. Ne kazem da je nemoguce napraviti, ali imati dobar kvalitet, e u tome je stvar.<br />MilaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3261683676375631685.post-78022411792231436832014-07-31T17:35:17.519+02:002014-07-31T17:35:17.519+02:00Nikako ne možete tvrditi da: skuplji šećer = sitni...Nikako ne možete tvrditi da: skuplji šećer = sitnije mljeveni šećer, ta tvrdnja ne drži vodu, da ste probali kupovati šećere različitih prodavača uvjerili biste se u to. U redu, pa Vašim tvrdnjama vidim da niste to isprobali, i baš zato ne možete tvrditi to što tvrdite.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3261683676375631685.post-18505474590458794272014-07-25T14:09:21.063+02:002014-07-25T14:09:21.063+02:00Imam dojam da je problem u meni, no ipak ću pitati...Imam dojam da je problem u meni, no ipak ću pitati jer ja jednostavno ne uspijem ništa napraviti s tim bojama.<br />Prije 5-6 godina kupila sam boju u prahu koja je izgledala kao ova prva na tvojoj slici u okrugloj kutiji. <br />Ne vidim pročitati na slici, ali meni to liči na boju na kojoj piše: Boja u prahu za kolače, uvozi i pakira Sonex. Jel to to? Imam sačuvanu kutiju jer sam kupila crvenu boju i njome sam obojala smjesu za modeliranje od marshnallowa. Radila sam crvene ruže i da bih dobila odgovarajuću nijansu dodala sam podosta boje. Ruže sam lijepo napravila, no nisu se mogle jesti, bile su nenormalno slane(!). To je zapravo bio moj prvi (neslavni) pokušaj izrade ukrasa intenzivne boje jer sam inače sve bojala aromama koje daju samo nježnu nijansu. I dugo sam skupljala hrabrost (i novce, jer meni to nije jeftino) da ponovno kupim neku boju i probam nešto obojati i napraviti ukrase intenzivne boje. <br /><br />Prije koji mjesec odvažila sam se na eksperiment.<br />Za što se upotrebljavaju Americolor boje (kod tebe srednja bočica na slici)? Ja sam pokušala šlag obojati u bordo crvenu boju (kupila sam bordo crvenu), koliko god sam te boje dodavala, šlag je bio daleko od bordo boje. A kad sam probala - to je bilo tako gorko (!) da se nije moglo jesti. Umiksala sam još 200 g šećera u prahu, naravno time sam ga razrijedila, ali to je i dalje bilo nenormalno gorko. Bacila sam tu litru izmiksanog šlaga. Više se nisam usudila upotrijebiti te boje, u iduću turu šlaga dodala sam ono što dodajem već godinama: aromu jagode i dobila sam nježnu ružičastu boju kakvu sam i očekivala.<br />Ne znam što da radim s tim Americolor ja se to ne usudim više upotrijebiti, kako se to upotrebljava,a da finalni proizvod bude jestiv? U to s tim americolor bojama sam se upustila samo zato što samhtjela dobiti intenzivnu crvenu boju.<br />Probala sam i nekakvu Wilton boju u gelu - dogodila se ista stvar: željenu bordo nijansu kreme nisam dobila, a krema je bila gorka (!).<br /><br />Može li se od tih americolor i wilton boja dobiti intenzivna boja ili se toga treba staviti malo pa se dobiju samo nježne nijanse? Radi nježnih nijansi nisma to trebala kupovati, ja sam bila zadovoljna bojenjem spomenutim aromama.<br />Ne znam što da radim s tim americolr bojama sad kad sam ih kupila (a koliko sam novaca na to bacila!). Budući da mi prodavaonica nije blizu, jednom kad sam išla kupovat, kupila sam i crvenu i zelenu i plavu i crnu. Sad ih ne mogu prodati pod ne rabljene, iako je samo crvena (neuspješno) rabljena, sve sma bočice otvorila jer me interesiralo kako te boje izgledaju.<br /><br />Svuda čitam kao svi hvale te boje. Ja ne izmišljam, ja sam stvarno probala upotrijebiti te boje: od ovih boja u prahu, inače super-preslatka marshmallows masa je bila slana, a od americolor i wilton šlag/krema je bila gorka. <br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3261683676375631685.post-75042942784197845722014-03-22T21:47:59.505+01:002014-03-22T21:47:59.505+01:00Hehe, kad se zabrbljam se zabrbljam a tvoj me član...Hehe, kad se zabrbljam se zabrbljam a tvoj me članak inspirirao :)).<br />Ne znam što mi je bilo da nisam razmišljala, ovo za vrećice je logično..<br />Veselim se da ti planovi uspiju pa da mi budeš link :))<br />Jesu, odgovori su super i imam jako puno ideja vezanih uz ovakve keksiće koje želim isprobati.. nadam se da ću uskoro sve to napraviti pa ću staviti na blog.<br />Hvala ti <3Happiness Is Homemadehttps://www.blogger.com/profile/14693245065658159378noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3261683676375631685.post-5957074403956981552014-03-18T14:22:46.367+01:002014-03-18T14:22:46.367+01:00Hvala, nadam se da će biti od koristi!Hvala, nadam se da će biti od koristi!Pamelahttps://www.blogger.com/profile/16410691135928600818noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3261683676375631685.post-78735268989024163612014-03-18T14:22:19.186+01:002014-03-18T14:22:19.186+01:00Ajme koji komentar.. Hvala ti, stvarno, za sve ovo...Ajme koji komentar.. Hvala ti, stvarno, za sve ovo.. <br />Što se tiče pitanja, evo i odgovora:<br />*Najčešće zapravo koristim te boje od AmeriColora i ove iz Konzuma u prahu. <br />*Što se tiče sellera, zapravo svaki put ispadne da kupim od nekog drugog, tako da zapravo i nemam neku preporuku.. svi su ok<br />*U vrećici s manjom rupom je gušća smjesa jer s njom crtam i pišem, a kad pišeš, želiš da to bude tanko i precizno uglavnom (stoga manja rupa), a i da royal icing ne bude prerijedak, tj. da što više drži svoju formu (stoga i gušća smjesa).<br /><br />Što se rezača tiče.. pokušavam ih početi raditi sama, tako da ukoliko to uspije, link ću ti biti ja.. :) hehehehe<br /><br />Nadam se da su odgovori zadovoljili i strašno me veseli vidjeti da je još nekome to sve zanimljivo.Pamelahttps://www.blogger.com/profile/16410691135928600818noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3261683676375631685.post-39912484172992779652014-03-16T19:43:26.718+01:002014-03-16T19:43:26.718+01:00Ovaj post zaslužuje sve pohvale, iscrpan, detaljan...Ovaj post zaslužuje sve pohvale, iscrpan, detaljan, sve je savršeno objašnjeno.<br />Vidim da koristiš više vrsta boja, pa me samo zanima koje su ti onda od tih najbolje i najviše ih koristiš ili bi ih mogla preporučiti? Može link ili preporuka sellera gdje naručuješ dresir vrećice i ostale stvarčice za kolače na ebayu?<br />Nisam samo skužila zašto je u onoj vrećici s manjom rupom gušća smjesa?<br />Imaš divnuuu kolekciju rezača.. sorry što gnjavim, može isto koji link s ebaya? Divan mi je onaj rezač u obliku tortice, toga bi odmah naručila :)). Ali i svi ostali mi se sviđaju. I već sam razmišljala da ih sama režem kao ti, baš dobro da si spomenula da je to ok i tako raditi :). Sviđaju mi se tvoje štiklice :) Uh, dok ovo čitam dobila sam toliko ideja za keksiće, baš ti je inspirativan članak.<br />Divno mi je i kako si ukrasila tortu od fondana na ovaj način.. svaka čast!Happiness Is Homemadehttps://www.blogger.com/profile/14693245065658159378noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3261683676375631685.post-66237768271875177482014-02-26T14:26:22.280+01:002014-02-26T14:26:22.280+01:00Ma bilo mi je zadovoljstvo ovako neš pisati.. skup...Ma bilo mi je zadovoljstvo ovako neš pisati.. skupljala sam fotke i materijal neko vrijeme, tako da je napokon došlo vrijeme i za objavu.. Pamelahttps://www.blogger.com/profile/16410691135928600818noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3261683676375631685.post-90078582528295193012014-02-26T14:25:21.578+01:002014-02-26T14:25:21.578+01:00Ako kreneš u akciju, obavezno javi kako su ispali!...Ako kreneš u akciju, obavezno javi kako su ispali! :) <br />Hvala ti.. Pamelahttps://www.blogger.com/profile/16410691135928600818noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3261683676375631685.post-9247900061605759942014-02-26T14:23:59.177+01:002014-02-26T14:23:59.177+01:00hehehe.. hvala, majstorice od..svega.. :Phehehe.. hvala, majstorice od..svega.. :PPamelahttps://www.blogger.com/profile/16410691135928600818noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3261683676375631685.post-91147505904618352042014-02-26T14:23:26.733+01:002014-02-26T14:23:26.733+01:00Zato je i tu.. nadam se da hoće.. :) Hvala! Zato je i tu.. nadam se da hoće.. :) Hvala! Pamelahttps://www.blogger.com/profile/16410691135928600818noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3261683676375631685.post-74199205405787125402014-02-20T00:00:27.247+01:002014-02-20T00:00:27.247+01:00Odlično prikazan postupak :)Odlično prikazan postupak :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00214762924752548058noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3261683676375631685.post-12754319309977665742014-02-18T13:10:23.690+01:002014-02-18T13:10:23.690+01:00Pamela, puuuuno ti hvala na ovom tutorijalu!!!! Me...Pamela, puuuuno ti hvala na ovom tutorijalu!!!! Meni će baš koristiti...Mimihttps://www.blogger.com/profile/03470793036477734895noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3261683676375631685.post-68471461447888281502014-02-18T11:14:32.174+01:002014-02-18T11:14:32.174+01:00majstorice od keksiju! :) svala čast, fntastičan, ...majstorice od keksiju! :) svala čast, fntastičan, poučan i jako koristan postBite my cakehttps://www.blogger.com/profile/12897863855831863286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3261683676375631685.post-44237898085975346182014-02-16T20:22:48.912+01:002014-02-16T20:22:48.912+01:00Predobar post, hvala puno, toliko korisnih savjeta...Predobar post, hvala puno, toliko korisnih savjeta. Ako ne prije, nadam se da ću se za uskrs odvažiti i probati taj famozni royal icing. Ako budu u pola lijepi kao Vaši ja ću biti prezadovoljna. Još jednom hvala i svaka Vam čast!Arabelahttps://www.blogger.com/profile/05368997540633446285noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3261683676375631685.post-72530655865059194232014-02-16T19:28:24.820+01:002014-02-16T19:28:24.820+01:00Puno puno hvala na postu! Stvarno je iscrpan i jaa...Puno puno hvala na postu! Stvarno je iscrpan i jaaaako koristan. A tvoji keksići izgledaju genijalno :-)Fantastic hobbyhttps://www.blogger.com/profile/12655347487688248136noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3261683676375631685.post-20105416413253105682014-02-16T19:27:27.677+01:002014-02-16T19:27:27.677+01:00Puno puno hvala na postu! Stvarno je iscrpan i jaa...Puno puno hvala na postu! Stvarno je iscrpan i jaaaako koristan. A tvoji keksići izgledaju genijalno :-)Fantastic hobbyhttps://www.blogger.com/profile/12655347487688248136noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3261683676375631685.post-78652885758592008212014-02-16T19:14:14.592+01:002014-02-16T19:14:14.592+01:00Samo nemoj stati.. jer svaki put su sve bolji.. sa...Samo nemoj stati.. jer svaki put su sve bolji.. sad mi je žao što nisam objavila fotku svojih prvih royal icing keksiju.. Pamelahttps://www.blogger.com/profile/16410691135928600818noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3261683676375631685.post-23965194822726435122014-02-16T19:13:16.072+01:002014-02-16T19:13:16.072+01:00Čuj, i ja uvijek škicam i tražim inspiraciju kod d...Čuj, i ja uvijek škicam i tražim inspiraciju kod drugih.. zato i jesmo svi tu.. da učimo i rastemo.. <br />Hvala ti!Pamelahttps://www.blogger.com/profile/16410691135928600818noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3261683676375631685.post-18299259929284241232014-02-16T17:57:56.568+01:002014-02-16T17:57:56.568+01:00Fantastičan post... da sam vidjela post prije svog...Fantastičan post... da sam vidjela post prije svog prvog upuštanja u ukrašavanje keksića royal icingom vjerujem da bi rezultat bio daleko bolji :)<br />Unique Hrebinahttps://www.blogger.com/profile/11945888671081919096noreply@blogger.com