Šareni Božićni darovi

Već neko vrijeme spremam se objaviti ove slikice, no shvativši da je već sutra zadnji dan ove godine, odlučih se da to mora biti u ovoj godini.

Uz svake kolačiće dolazi i priča, pa evo i priče o ovim božićnim keksima:

Pred nešto manje od godinu dana prvi sam put radila ovakvu vrstu keksi, s prhkim kolačem ispod i s ukrašeno s royal icingom (ilitiga po naški- štaub šećer i bjelanjak). Uvijek sam  bila od onih koji vole crtkarati i ukrašavati, tako da su ovakvi keksi bili idealni za ispucavanje viška moje kreativne energije.

No za Božić sam imala jednu sasvim novu ideju vodilju..

Jedan dan sam pekla, a puna dva dana (ilitiga od jutra do sutra) šarala, ukrašavala i pakirala u celofan čak 130 keksiju, i sve to da bi ih – poklonila.
Pripremila sam boje, svu silnu hrpu keksiju i medenjaka, šaku čačkalica i salveta za popravke, a veliku šalicu vrućeg čaja i Antenu Zagreb da mi prave društvo i drže me živom.

Photobucket

Photobucket

I krenuh u farbanje!! (slike su malo lošije kvalitete jer su slikane mobitelom.. bilo mi je krivo fotića, da se i on ne ofarba royal icingom)

Photobucket

Po završetku sušenja, prvo sam odvojila dio za one najbliže, obitelj, prijatelje i susjede..

Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket

Photobucket Photobucket

..a neki su čak i dobili svoje jedinstvene i tematski posvećene (da, Harry Potter).

Photobucket

A ostatak.. ne biste mi vjerovali da vam pričam o tome kome sam ih sve podijelila.. Spakirala sam 50-ak komada u božićnu vrećicu, šetala centrom grada i nudila nasumično odabranim osobama da izvuku jedan za sebe.

Neki su reagirali iznenađeno, a neki su me pitali zašto ih ne prodajem ili ne reklamiram. Nisam znala kako im objasniti da mi cilj nije bio promidžba, već da učinim nešto drugačije.. i dam nešto bez da dobijem nešto zauzvrat.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

I samo da još velim, vrijedilo je.. I opet bih!

Comments

  1. ja dugo nisam vidila nesto ovako slatko <3 mozes mi molim te reci kako napravis taj royal icing i kako se on posusi,da mi se ne razmulja sve kad stavim keksice jedan na drugi??

    ReplyDelete
  2. Naravno.. napraviti ću jedan post samo o royal icingu.. kako raditi s njim, neke trikove za ukrašavanje.. Pa će biti svima dostupno..

    ReplyDelete
  3. odlicno, nadam se uskoro jer bi bas voljela probat napravit to :))

    ReplyDelete
  4. ovo je predobro! drago mi je da sam naletila na tvoj blog...

    hoćeš napisati recept i za kekse?

    ReplyDelete
  5. Recept stiže sutra!! Na Valentinovo!!!

    ReplyDelete
  6. Bok, nigdje ne mogu naći ništa o royal icingu na tvom blogu - htjela bi napraviti ove kekse kakve si ti radila prošle godine.
    Please neki post o tome prije Božića :))

    ReplyDelete
  7. dirnula me ova tvoja gesta, stvarno za pohvalu. vjerujem da si se osjecala ugodno nakon toga.
    keksici su preprelijepi i ukraseni sigurnom rukom :)

    ReplyDelete

Post a Comment