A cup of cake

Zar nije iritantno kad nešto tako dobro zvuči na engleskom, ali je jednostavno neprevedivo na hrvatski ukoliko želimo zadržati svu čar te fraze. Kuhanje i kulinarstvo je npr. prepuno neprevedivih izraza..

Uzmimo recimo naslov ovog posta.. To je bila ideja za potencijalno ime mog bloga.. Ali kad bih nekome trebala prevesti to ime, prijevod bi zvučao nerazumno i suludo.  Šalica torte? Šta je to uopće? Tko jede tortu u šalici?

Photobucket

No naslov je odlično odgovarao ovome postu, a i ovoj torti.. jer je to upravo- torta šalica. :)
Ovu tortu naumila sam pokloniti prijateljici za rođendan.. No zahvaljujući izrazito bogatom društvenom životu mog brata, torta do prijateljice nažalost nikad nije stigla.. kao ni mi..

Šalica je ispala sasvim slučajno, zapravo. Oblikovala sam malu, visoku oblu tortu, presvukla ju fondantom, stavila mašnu i par točkica.. I brat uleti u kuhinju sa sasvim spontanim pitanjem- A to je šalica? I eto, odlučih napraviti šalicu (kad je već ličila na nju) dodavši "pjenicu" na vrh..

Photobucket

I zapravo prilično odgovarajuće prigodi, jer nas je prijateljica (birthday girl - eto još jednog neprevedivog izraza) pozvala na - kavu.. Pa zar nebi bilo fora donijeti joj i svoju šalicu.

 Uglavnom, torta je strpljivo čekala u frižideru.. jedan dan, dva dana.. tri dana.. četiri dana.. Nakon čega sam odlučila da nema smisla više čekati.. rođendan je već odavno prošao, brat i dalje "nema vremena".. Pa eto, torta se odjednom otvorila.. I priznajem, izgledala mi je kao iz onih TV showova.. kada načmu tortu.. a unutra je sva lijepo razdijeljena, jednaki slojevi biskvita i kreme.. ahhhhh, divota za oko.. :D

Photobucket

Inače, recept koji sam koristila za ovu tortu je klasični recept za Vanilin cupcakese, a krema klasična vanilin krema (NE kuhana na paru!). Sve klasično, a opet tako ukusno.

Photobucket
Eto, Ame.. SORRY!! Ovo je trebala biti tvoja torta.. Some other time, some other occasion! (Ok, ovo je prevedivo, ali eto, dala sam si oduška malo!)

Photobucket

Comments

  1. Izgleda prelepo,masnica je savrsena!
    Meni bi bilo zao da je jedem:))

    ReplyDelete
  2. E ovo izgleda predobro :) Mamiš me..

    ReplyDelete
  3. hahahaha.. nemrem vjerovat da ima ljudi koji su budni u 1 ujutro ko i ja.. :D
    Marina, gle.. nemrem te ne mamit kad sanjaš o slatkom.. :D

    ReplyDelete
  4. Izgleda totalno otkaceno!
    Jedna od omiljenih 'auto' igara sa mojim deckima (u dugim voznjama) je bukvalno prevodjenje Engleskih naziva na nas jezik ( i obrnuto) - uvijek bude puno smijeha!

    ReplyDelete
  5. Evo ja te zovem na kavuuu :))) prekrasna jee!!! :)))

    ReplyDelete
  6. hmm, Varaždin.. i nije tako daleko za kavu.. :D :D
    hahahaha

    @Jasna- koja si ti cool mama.. kako se ja nikad nisam toga sjetila.. Aha, da.. jer moji roditelji ne pricaju engleski.. :( Ali zbilja cool nacin za unijeti malo vježbanja stranog jezika u igru.. :D

    ReplyDelete
  7. super torta, imaš poziv i kod mene na kavu ;)))

    ReplyDelete
  8. Ha! Karlovac je jos blize.. :D Hvala, hvala.. :)

    ReplyDelete
  9. This is just gorgeous! I have never seen a cake decorated in such a way. You are very talented.

    ReplyDelete
  10. E baš si majstor, pa i više od majstora. Prava šoljica.

    ReplyDelete
  11. Joj kako odlicno izgleda ova tortica! Svaka cast na originalnosti ali i kulinarskom umijecu! :)

    ReplyDelete
  12. tortica je baš orginalna,prelsatka mašnica, a presjek je skroz savršen

    ReplyDelete

Post a Comment