Gastro dan s Tihanom i Tamarom
Ima nešto u ljudima koji vole pisati..
Otkako pišem blog (a ovo nije moj prvi blog), moj krug prijatelja i poznanika postao je širi i šarolikiji nego što sam ikad mogla pomisliti. Neki od tada blogera danas su među mojim najboljim prijateljima, a jučer sam dan provela uz dvije divne blogerice koje jednako tako mogu vidjeti u krugu budućih prijateljica.
Uz kreativne, otvorene i jednostavne ljude uvijek je zanimljivo provoditi vrijeme, planirati nove avanture i učiti nove stvari.
A Tihana (Just Cake theCupcake) i Tamara (Bite my cake) su upravo to- kreativne, otvorene i jednostavne. Volimo iste stvari - hranu i kuhanje, znatiželjne smo i volimo učiti, ali smo jednako tako i spremne dijeliti ono što već znamo. To i činimo na našim blogovima, putem kojih smo i stupile u kontakt, počevši razmjenjivati savjete i ideje. Dugo smo se dogovarale oko zajedničkog druženja, a ono je napokon ostvareno.. upravo jučer.
Dan je započet ručkom u restoranu, nastavljen desertima u slastičarnici.. kao da je i moguće očekivati išta drugačije od nas...
Otkako pišem blog (a ovo nije moj prvi blog), moj krug prijatelja i poznanika postao je širi i šarolikiji nego što sam ikad mogla pomisliti. Neki od tada blogera danas su među mojim najboljim prijateljima, a jučer sam dan provela uz dvije divne blogerice koje jednako tako mogu vidjeti u krugu budućih prijateljica.
Uz kreativne, otvorene i jednostavne ljude uvijek je zanimljivo provoditi vrijeme, planirati nove avanture i učiti nove stvari.
A Tihana (Just Cake theCupcake) i Tamara (Bite my cake) su upravo to- kreativne, otvorene i jednostavne. Volimo iste stvari - hranu i kuhanje, znatiželjne smo i volimo učiti, ali smo jednako tako i spremne dijeliti ono što već znamo. To i činimo na našim blogovima, putem kojih smo i stupile u kontakt, počevši razmjenjivati savjete i ideje. Dugo smo se dogovarale oko zajedničkog druženja, a ono je napokon ostvareno.. upravo jučer.
Dan je započet ručkom u restoranu, nastavljen desertima u slastičarnici.. kao da je i moguće očekivati išta drugačije od nas...
(za kvalitetnije fotke i njihove doživljaje, svakako posjetite Tihanin i Tamarin post )
Mnogo toga se poklopilo zajedno- Tjedan restorana koji je upravo aktualan u Zagrebu, Tamarin rođendan i dogovor sa slastičarnom Orijent da ih posjetimo i isprobamo njihove delicije. Pa smo ga tako i nazvale - Gastro dan.
Dan smo započele Tihana i ja, u malom shoppingu, kako za sebe, tako i za našu "partner in crime" kojoj je taman prošao rođendan, pa smo iskoristile prigodu da joj poklonimo nešto što će joj sigurno poslužiti u daljnjem kreiranju predivnih fotki hrane.
Također, da ne zaboravim napomenuti da smo svratile i u studio Kuhari.com gdje su nas dečki veselo ugostili i dopustili mi da švrljam po kuhinji, popisu namirnica i priboru za iduće snimanje.
Druženje smo nastavile za ručkom u restoranu nedaleko od studija.
Tjedan restorana rijetka je prilika da po prihvatljivoj cijeni isprobamo ponudu restorana u Zagrebu u kojima još nismo jele, pa smo je ugodno iskoristile, ručajući u restoranu Agava u Tkalčićevoj.
Kad god pogledam ove stepenice, na njima zamišljam crveni tehip.. Zar ne? :D
Predjelo
Kozice sa žutom bell paprikom, grožđicama i kus-kusom
Kozice sa žutom bell paprikom, grožđicama i kus-kusom
Odlična kombinacija okusa kozica sa kus-kusom i slatkim grožđicama.. Priznajem, koliko god to čudno zvučalo, ovo mi je bio prvi put da sam se u restoranu susrela sa očišćenim kozicama.. i sama ta činjenica učinila mi je obrok daleko ugodnijim.. Porcija se na prvi tren činila malena, ali zapravo je bila idealna uvertira za nastavak..
Glavno jelo
File brancina s kolačićem od batata, emulzija od vlasca
Osobno mi je kolačić od batata bio malko presladak, toliko da sam pomislila da je mrkva.. (blush) Ali je zato file bio odlično pečen, sočan, a kiselkasta emulzija od vlasca odlična nadopuna slatkom batatu. Desert
Torta od ricotte i buče sa redukcijom aceta balsamica
Volim redukciju aceta uz blage deserte, ali punjenje ove torte ipak mi je bilo preblago i vodenkasto, pa ne mogu reći da me oduševilo. Na prvi pogled punjenje mi je djelovalo kao palenta. Ovaj desert ne bih ponovo naručila, što ne znači i da ga ne bih pokušala sama napraviti i "srediti".Nakon zasitnog ručka, čekala nas je još jedna misija.. pokoriti slastičarnu "Orient" u Maksimirskoj, koja slovi kao mjesto najboljih kolača u Zagrebu. Pa da vidimo..
Nakon upoznavanja veselih i simpatičnih vlasnica Šeherezade i Ildeze i isprobavanja njihovih delicija na koje su veoma ponosne, moj komentar je - hrabro!
Kreativne i hrabre slastičarke koje su na papiru/po struci nešto sasvim deseto (kao i ja), svoje deserte oblikuju idejom, ljubavlju i kvalitetnim namirnicama. Ono što ih razlikuje od većine slastičara je što nemaju široku postavu stalnih deserata, već okuse prilagođavaju sezonskoj ponudi namirnica. Takav smjer dozvoljava im da ulaze u kombinacije okusa i nove ideje kakve se ne sreću tako često u našim slastičarnama.
Ukoliko navratite, svakako preporučam
Nakon upoznavanja veselih i simpatičnih vlasnica Šeherezade i Ildeze i isprobavanja njihovih delicija na koje su veoma ponosne, moj komentar je - hrabro!
Kreativne i hrabre slastičarke koje su na papiru/po struci nešto sasvim deseto (kao i ja), svoje deserte oblikuju idejom, ljubavlju i kvalitetnim namirnicama. Ono što ih razlikuje od većine slastičara je što nemaju široku postavu stalnih deserata, već okuse prilagođavaju sezonskoj ponudi namirnica. Takav smjer dozvoljava im da ulaze u kombinacije okusa i nove ideje kakve se ne sreću tako često u našim slastičarnama.
Ukoliko navratite, svakako preporučam
- macaronse sa pistacijom, ružinom vodicom i malinom
- bijele macaronse s lavandom
- dvobojne macaronse s peanut butterom
- i zapravo bilo koju od velikog izbora sočnih torti
Malo sam bila tužna što preko zime u ponudi nema sladoleda, mog glavnog prehrambenog sastojka.. Ali eto, to je sigurno još jedna od izlika da ih ponovo posjetim..
Možda ponovo u društvu mojih novih food-blog prijateljica... jer ovaj Gastro dan nadmašio je sva moja očekivanja.. Cure, hvala vam na odlično provedenom danu, zakon ste!
Možda ponovo u društvu mojih novih food-blog prijateljica... jer ovaj Gastro dan nadmašio je sva moja očekivanja.. Cure, hvala vam na odlično provedenom danu, zakon ste!
Joj blago vam se, baš ste se lijepo provele :)
ReplyDeleteDivan post, bas sam uzivala, krasno druzenje.
ReplyDeleteJoooj, vidim da je bilo super! U Orijentu sam bila, odlični su im kolači. A čudesa koja rade od marcipana su fantastični! :)
ReplyDeletePogotovo torte u izlogu, uvijek smisle neku internu šalu koja upali.. :)
DeletePam, krasno napisano :) Hvala ti još jednom :* ps. slažem se skroz za ovu tortu od bundeve i ricotte :D
ReplyDeletehvala ti, tami.. zbilja mi je bilo ugodno u vašem društvu.. :)
DeleteVidim bilo vam je sjajno. Šteta što ne živim u Zg (koji je inače jedan od mojih najdražih gradova), sigurno bih posjetila Orijent slastičarnu :)
ReplyDeleteAli budem čim prvom priliko mposjetim Zagreb :D
http://ladybug4sunflower.blogspot.com/
Zapravo ni Tihana ni Tamara nisu iz Zagreba.. zato nam je toliko dugo trebalo i da se dogovorimo i vidimo..
DeleteAli i ja ću možda uskoro do Sarajeva. :)
:)) super napisano i odlična je ova tvoja fotkica :) Veselim se sljedećem susretu :)
ReplyDeleteI ja se veselim.. toliko je još toga za obići, doživjeti i isprobati.. :)
DeleteDvobojni macaronsi s peanut butterom? Mmmmmm! <3
ReplyDeleteO da.. a u kremi imaju i komadići kikirikija.. Jako dobro!
DeleteDivan provod i to u dobrom društvu.
ReplyDelete