White chocolate porridge
..ilitiga zobena kaša s bijelom čokoladom (jel tako da zvuči bolje na engleskom?!)
![Photobucket](http://img.photobucket.com/albums/v235/pam_sweetpea/food/IMG_1862.jpg)
Današnja kiša koja ne prestaje potakla me da se potrudim oko svog doručka, ali i pomalo prisjetim ljetnih dana. Upravo ovakav obrok bio je moj svakodnevni doručak za vrijeme rada u Hotelu Croatia u Cavtatu prošlog ljeta.
![Photobucket](http://img.photobucket.com/albums/v235/pam_sweetpea/165023-1_104147.jpg)
![croatiadining1](http://img.photobucket.com/albums/v235/pam_sweetpea/croatiadining1.jpg)
A sama činjenica da sam iz zaista nevjerojatnog izbora na buffetu pri doručku u ovom hotelu svako jutro odabirala upravo ovo - vjerujte, zaista puno govori. Od svih hotela u kojima sam dosad radila, Croatia me potpuno oborila s nogu.
Naravno, doručak koji ću vam upravo predstaviti nije se služio kao takav, već sam ga ja uvijek iskombinirala od ponuđenih namirnica. No najčešći odabir bio je upravo ovaj:
Porridge + bijela čokolada + banane
Jutros je bio prvi put da sam sama pravila porridge, no priprema je, iako vremenski nešto dugotrajnija od klasične pripreme doručka, zaista jednostavna.
White chocolate porridge1 šalica zobenih pahuljica
2 1/2 šalice vode
malo soli
1 žlica bijele čokolade / Linolade
pola banane, nasjeckane
2 1/2 šalice vode
malo soli
1 žlica bijele čokolade / Linolade
pola banane, nasjeckane
Večer prije, namočila sam šalicu zobenih pahuljica u 2 šalice vode. Ova količina dovoljna je za 2 odrasle osobe, ili za dva obroka tokom dana (jer kašu možete uvijek kasnije podgrijati i jednako je dobra).
![oat meal](http://img.photobucket.com/albums/v235/pam_sweetpea/food/IMG_1845.jpg)
Ujutro su me dočekale razmočene pahuljice, koje sam zajedno s vodom u kojoj su stajale i prstohvatom soli stavila kuhati. Nakon što su zakipile, dodala sam još pola šalice vode i pustila da zakipi, te nakon toga stavila na laganu vatru da se kuha, povremeno miješajući. Cilj daljnjeg kuhanja je da se kaša zgusne, makar tekućina nikad neće potpuno ispariti.
![porridge](http://img.photobucket.com/albums/v235/pam_sweetpea/food/IMG_1855.jpg)
Ono što ćete, nakon kojih 20-30min kuhanja dobiti je zaista zdrava i zasitna zobena kaša koju većina djece nebi ni pomislila pojesti radi one ružne sluzi i mljackavosti. A tu dolazi moj trik.
U još vruću kašu umiješajte 1 veliku žlicu bijele Linolade (ili sitno isjeckane bijele čokolade) i umiješajte da se istopi u kaši. U to nasjeckajte svježe voće po želji i servirajte.
![white chocolate banana porridge](http://img.photobucket.com/albums/v235/pam_sweetpea/food/IMG_1861.jpg)
Možda ni tada djetetu na prvi pogled kaša neće biti privlačna, ali dok osjeti čokoladu, mišljenje će se lako moguće promijeniti. Dok bolje razmislim, i moj um je ponekad dječji.. treba ga čokoladom nagovarati da nešto proba.. Ali eto, kod ove kaše je to uspjelo.
![Photobucket](http://img.photobucket.com/albums/v235/pam_sweetpea/Childhood/EF13706560B3FABA35B47C49FEA24F93.png)
Jeeej pišeš ponovno :) Zvuči mi fino, iako još nisam probala zobene pahuljice.. Pohvalno što se trudiš napraviti nešto zdravo za doručak!
ReplyDeletemoram priznati da nisam nikad jela zobenu kasu ali u ovoj cokoladnoj verziji bas zvuci privlacno:)
ReplyDeleteEto vidiš, od toliko puta koliko sam jela ovakve kašice, nijednom mi nije palo na pamet da stavim bijelu čokoladu, a sigurno je prefino :)
ReplyDeletenikako da se natjeram na zdravi doručak, možda s žlicom čokolade bude lakše!
ReplyDeletePuno bolje zvuči na engleskom.
ReplyDeleteZanimljivo morala bih isprobati.
Zanimljiva kombinacija :) I meni zvuči bolje na engleskom i podsjeća me na onu basnu/bajku o zlatokosi i 3 medvjeda di im ona pojede svu "porridge" :D toliko o umu djeteta :D
ReplyDelete