Božićne slastice

English version

Toliko toga se u posljednjih dva tjedna dogodilo, a toliko malo vremena da sjednem i napišem post o ičemu od svega toga. No, božićni kolači već su gotovi, obveza je napokon (začudo) manje, i vrijeme je da i vama prenesem malo božićnog raspoloženja kakvo kod mene vlada još od samog početka mjeseca.

Photobucket



Kako krene prosinac, tako kreće i moje nabrijano kreativno raspoloženje, motivacija i inspiracija. Volim je usmjeriti ka korisnim prigodama i projektima, pa sam tako ovog mjeseca bila na sve strane.

Prva stvar koje sam se primila počela je par dana prije prosinca, kada sam se bacila u izrađivanje adventskog kalendara za dvije najbliže prijateljice.. Otkako sam naišla na ideju u novom (tiskanom!!) broju Do!tsa, znala sam da tako nešto moram izraditi.. I evo kako je otprilike to izgledalo..

Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket

Iskoristila sam sve moguće kutijice koje sam našla po kući, karton, lak u spreju, šljokice, malo satenske trake i gumbića.. i to je to.. I da, 24 poklona za svaku.. Bili su to mali pokloni, od Pez bombona, mirišljave kupke, pa sve do nakita i šminke.. sve ono što sam vjerovala da bi ih razveselilo kada se probude.. I iskreno se nadam da sam uspjela.

Photobucket

Nakon što sam završila s izradom kalendara, posjetila sam studio Kuhari.com u kojem smo snimili dva prava božićna recepta- red velvet cupcakese i gingerbread dečke.




Božić je i pravo vrijeme za dobrotvorne akcije, a jednu je pokrenuo i moj nekadašnji fakultet. S veseljem sam se priključila, znajući da mogu pridonijeti onime što najviše volim raditi- kolačima. Kilogram šarenih keksiju i 50ak mini cupcakesa koje sam ispekla za prvi dan akcije navodno su nestali već toga dana i nisu dočekali svjetlo drugog dana humanitarnog sajma. Evo par fotki sa sajma..


Photobucket Photobucket

Osim silnih keksiju i cupcakesa, imala sam i par narudžbi za torte, no ova mi je bila najdraža.. Torta za moju animacijsku tvrtku, Carpe diem, za koju sam počela raditi prije skoro 6 godina. Ove godine slave 10. rođendan, pa smo kolegice i ja odlučile zajedničkim snagama napraviti tortu koja predstavlja njihovu maskotu - pčelu.

Photobucket


Oko naše velike pčele (direktora) bilo je i 6 malih pčelica (ostatak šefova), a i iznutra je bila crno-žuta, kao prava pčela.

 Photobucket Photobucket

Tortu smo donijeli kao iznenađenje na naš božićni domjenak, a ona je ujedno ispala i kao zahvala za priznanje koje sam osvojila sa svojim fantastičnim ovosezonskim timom.

Photobucket

Photobucket




I kao šećer na kraju, moja divna kolegica blogerica Tamara s bloga Bite my cake proslijedila mi je pozivnicu na radionicu Electroluxa i Večernjeg lista, na kojoj sam ne samo upoznala strašno simpatičnu Lanu s bloga Le Cheflja i našu Tadeju koja piše TNT rubriku u Do!ts magazinu, nego sam se stigla podružiti i sa Tihanom a.k.a. Just Cake Girl, te uz sve to- pripremiti janjeći but (prvi u životu) pod palicom Masterchefa Šime Sušića. Mislim da će ova tema zaslužiti i zaseban post, no eto i par fotki, dok ne dođe do stvarnog posta.

Photobucket Photobucket




Photobucket Photobucket
  Photobucket

Photobucket

I tako, ovim postom samo sam htjela pokazati koliko mi je krivo što na tako duge periode izbivam s ovog bloga.. Jer zapravo imam toliko toga za podijeliti, samo hvatam vrijeme da to zapravo i učinim.

Nadam se da ste uživali u fotkama i čitamo se, ovog puta zaista skoro!
Obećajem!

Photobucket

Comments

  1. Prekrasan post draga! :) One cupcakese sa pahuljama sam i ja radila :D super su!

    ReplyDelete
  2. Totalna božićna idila, krasno :)

    ReplyDelete
  3. Koji post, odlično je sve redom! Keksići su preslatki, torta je genijalna! A ovaj adventski kalendar je za svaku pohvalu, vidi se da si se potrudila, pogotovo jer si morala osmisliti po 24 poklončića :))

    ReplyDelete
  4. Puno se lijepih stvari izdogađalo kod tebe.Bravo, sigurna sam da si uživala u svakom trenutku.

    ReplyDelete

Post a Comment