Margarita cupcakes (s limunom i tekilom)

Ja, kao ljubitelj cupcakesa, uvijek sam u potrazi za novim, omiljenim receptom za ukusne i sočne muffine, ali i idealnu kremu za ukrašavanje cupcakesa.

Svoj omiljeni recept za čokoladne cupcakese, nešto što ne mijenjam ni za šta, pronađen je prilično brzo. Objavljen je na ovom blogu još davnih dana, u postu - Slatka korupcija.

Omiljeni vanilin cupcakesi trenutno se još uvijek traže.. nekako mi ni jedni nisu dovoljno sočni i rahli.

No treći po redu, kojeg mogu slavodobitno nazvati pronađenim je - cupcake od limuna.

 photo IMG_8630mala_zps831a7fac.jpg


U potragu za ovim cupcakeom pošla sam povodom planiranja svog tradicionalnog rođendanskog partija, koji je ove godine imao temu Summer Pool Party.


 photo DSC_62991200x795_zpscb6b9418.jpg


Prijatelji su mi u glavu ubacili ideju izrade Margarita cupcakesa, koji bi zahtjevali tijesto od limuna i kremu s tekilom i limunom. I želja im se ispunila.

 photo DSC_6271810x1200_zps27c0cb0c.jpg

Savršeni recept za muffine od limuna pronašla sam na blogu The Alchemist, u postu čije samo ime mi je odavalo dojam da sam našla to što tražim, nazivajući ih "really moist" (veoma sočni). I pokazalo se točnim..

Margarita cupcakes

Muffini od limuna
230g maslaca 
110ml svježe iscijeđenog limunovog soka
120ml vode
300g šećera
2 jaja
120ml tekućeg jogurta
1 žlica vanilin ekstrakta
2 žlice svježe naribane korice limuna (2-3 limuna)
250g brašna
1/2 žličice soli
1/2 žličica sode bikarbone


U posudi rastopite maslac sa limunovim sokom i vodom. Skinite tekućinu s vatre, te umiješajte šećer, miješajući dok se sav ne rastopi.
U zdjeli izmiksajte jaja, dodajte vaniliju, jogurt i koricu limuna. U smjesu dodajte tekućinu s maslacem i lagano umiješajte pjenjačom.
U smjesu dodajte i suhe sastojke- brašno, sol i sodu bikarbonu, te također umiješajte pjenjačom, tako da ne ostane grudica.
Smjesa je prilično tekuća, ali ju ulijevajte takvu u kalupe za muffine.
Pecite na 180C, 15-20min (napravite test čačkalicom da znate kad su gotovi). Probajte ih peći toliko da su gotovi, a da ne dobiju zlatni rub na vrhu.

Ostavite muffine od limuna da se ohlade, te ih ukrašavajte kremom.

Krema za margarita cupcakese

2 jaja
2 dcl mlijeka
4 žlice šećera
1 žlica Gustina
1 vrećica želatine + 4 žlice vode
250ml slatkog vrhnja ili 4 velike žlice maslaca
1 žlica tequile
1 žlica naribane korice limuna
1 žlica soka od limuna

Zakuhajte mlijeko, te istovremeno izmiksajte jaja sa šećerom i Gustinom. Pola vrućeg mlijeka lagano ulijevajte u smjesu s jajima, te istovrememo umješavajte pjenjačom, da se jaja ne zgrušaju.
Dodajte tekućinu ostatku mlijeka te nastavite kuhati na srednjoj vatri, konstantno miješajući pjenjačom, sve dok ne dobijete kremu gustoće pudinga.
Spojite želatinu u prahu s 4 žlice vode, ostavite da nabubri, te rastopite na laganoj vatri. Umiješajte rastopljenu želatinu u vruću kremu, te ostavite kremu da se potpuno ohladi.

Savjet plus - prekrijte kremu prozirnom folijom (tako da dodiruje kremu u potpunosti), jer se tako neće stvoriti korica na površinskom sloju, što bi poslije uzrokovalo grudice.

Kada se krema u potpunosti ohladi, u nju dodajte koricu limuna, sok od limuna i tequilu, te lagano izmiksajte.


  • Ukoliko želite čvrstu i izdržljivu kremu, u nju dodajte maslac sobne temperature i umiksajte.
  • Ukoliko želite laganiju i pjenastu kremu, u drugoj zdjeli izmiksajte slatko vrhnje u šlag te spojite dvije smjese u jednu, lagano umiksavajući.


 photo IMG_8627_zps20874085.jpg

Ovdje možete i stati te ovom kremom ukrašavati vaše cupcakese, no ja sam u smjesu dodala i žlicu paste od pistacije (možda je se sjećate iz mog recepta Chou s kremom od pistacije).

Nisam očekivala nikakvo veliko otkriće, no pokazalo se da je upravo dodavanje pistacije u kremu bio pun pogodak svima koju su ove kolačiće probali.

 photo DSC_6278829x1200_zpsbba7ce00.jpg

Naravno, na vama je da ove kolačiće transformirate po vlastitoj želji.. Ja sam recimo mini muffine pretvorila u margarita cupcakes, dok sam velike muffine od limuna ukrasila kremom s jagodama, te ih nazvala Strawberry lemonade cupcakes.

 photo DSC_6324840x1200_zpsa47e615c.jpg

I za kraj, da se zahvalim svojoj dragoj fotografkinji s rođendana.. Nikolini a.k.a. The Slice of Life..  Ja sam klasično bila punih ruku i svoj fotić nisam ni uhvatila, a kamoli nešto fotkala.

 photo DSC_63391200x817_zps70e6afa3.jpg

Post o samom Summer Pool Partyu slijedi..

 photo EF13706560B3FABA35B47C49FEA24F93.png

Comments

  1. Poznato mi djeluje recept, radila sam neke muffine sa istim satojcima i zbilja su presočni i prefini. A i izgledaju too good to be true :))))

    ReplyDelete
  2. Ovo mi izgleda predobro, a isto tako i zvuči, idu odmah na listu za isprobavanje, super su !

    ReplyDelete
  3. Odlični su, mnogo mi se dopadaju :)

    ReplyDelete
  4. Zvuči savršeno! I izgledaju primamljivo :)

    ReplyDelete
  5. Prekrasno i preukusno izgledaju...

    ReplyDelete

Post a Comment