Bez alata nema zanata

Primjetila sam da vam se sviđaju postovi u kojima objavljujem što sam posljednje dobila putem pošte. U prvom takvom postu upoznala sam vas i sa svojim hobijem- dopisivanjem.
Paket koji ću danas s vama podijeliti stigao mi je iz USA, od djevojke s kojom se već neko vrijeme dopisujem. I ona je ljubiteljica kolača, pa mi je pomogla nabaviti neke alate za obradu i ukrašavanje kolača koje sam si toliko dugo željela.
Ne moram ni reći da mi se dan ozario kada sam ujutro od poštara primila listić koji me upućuje na podizanje paketa na glavnoj pošti. :))) I tako, popodne se uputih po njega, a po povratku doma zaključala sam se u sobu i uživala u svakom trenutku otvaranja i razgledavanja divnih stvari koje su me unutra čekale.

Photobucket

Prvenstveno mi je u interesu bilo nabaviti dvije stvari a to su:
  • Cookie cutteri u raznim oblicima koji se kod nas tako teško pronalaze (a i kad se nađu, tako su bolesno skupi)
Photobucket

Photobucket
  • Špice za ukrašavanje (koje sam između ostalog našla i u Zagrebu, u dućanu koji neću imenovati, identične ovima, po otprilike 3x skupljoj cijeni od mojih)
Photobucket

I tako, kad sam to sredila, odlučih si dati oduška, pa sam nabavila i još poneku sitnicu.. kao recimo- AmeriColor boje: Electric Purple, Zlatnu i Crnu.

Photobucket

Paket crvenih, bijelih, rozih i žutih sprinklesa..

Photobucket

Vrećice i couplere za ukrašavanje sa špicama..

Photobucket

And one of my personal favorites- Edible Pixie Dust - jestivi glitter za ukrašavanje!!

Photobucket

Ok, ok, priznajem.. naručila sam si i nešto iz Victoria˙s Secreta, ali te fotke neću podijeliti na blogu.. Nešto mora ostati i tajna, zar ne?

Iskreno, osjećam se ko malo dijete na Božićno jutro.. I ne moram ni govoriti koliko JEDVA ČEKAM staviti neke od ovih stvari u upotrebu.. A naravno, vi ćete biti prvi koji ćete vidjeti kako je to ispalo.. :D
Do tada, pozdrav svima!

 photo EF13706560B3FABA35B47C49FEA24F93.png

Comments

  1. Meni su kalupići naj naj jer ih skupljam, ali sve ostalo je preslatko! :))

    ReplyDelete
  2. jesi li ti Julie ili Julia? :P

    like the eatable glitter though:)

    ReplyDelete
  3. @annie- hahaha, još uvijek sam julie.. :D al čuj, jednog dana.. nikad se nezna.. :P

    ReplyDelete
  4. Predivne stavrčice :) posebno boje i wilton set špicaaa :))) jao ljubomorna sam ;))

    ReplyDelete
  5. Draga Pamela, prelepo je to što se dopisuješ i gajiš lepe navike koje smo mi izgubili, ali evo putem bloga na neki način se i dopisujemo ali nije to isto.
    Da pitam, pošto trebam da nabavim vrećicu za ukrašavanje, šta je bolje nabaviti špric ( koji mi se čini da je prilično mali) i koji plastični ili uložiti 3 puta veće pare u profi špric ili ove kese sa nastavcima mogu da prođu?

    ReplyDelete
  6. skroz sam ljubomorna na tebe pogotovo na set šprica :)
    baš lijepo da još uvijek imaš naviku dopisivanja, ja sam se dugo dopisivala sa raznim ljudima, no kako je došao internet sve je to stalo, kako s moje tako i sa njihove strane, strašno mi je žao ali privikavam se novim navikama...

    ReplyDelete
  7. I ja obožavam ovakve situacije kad pozovni poštar i donese... prekrasne stvarčice imaš ovdje, razumijem tvoju strast i ja patim na ovo i imam punu špajzu svačega, a sad kad bolje razmislim čini mi se da ni ne upotrebljavam dovoljno... Posljednji put sam se bila raspametila za Božićne blagdane pa su mi sve dekoracije u znaku istih tako da ih sad ni ne mogu koristiti... :/
    Ako mogu odgovoriti Jeleni na osnovu mog iskustva: meni su jednako dobre i disposable vrećice (jednokratne, koji put operem pa upotrijebim dva puta) i one koje se preu, bitno da je vrećica velika, a što se nastavaka tiče (meni najvažniji dio za ukrašavanje) nikako mi se plastični ne mogu uporediti s ovim pravim metalnim nastavcima! S metalnima mi puno ljepše ukrasi ispadnu i zbilja su ovi Wiltonovi izvrsni

    ReplyDelete
  8. @Jelena- eto, Tamara je prilicno dobro odgovorila na tvoje pitanje. Gledala sam neko vrijeme šprice, uvijek mi je bilo preskupo.. Iskreno uopće neću sumnjati u korisnost profesionalne šprice, ALI.. toliko sam videa na internetu gledala, s profesionalnim slastičarima.. I svi do jednog koriste vrećice.. Tako da sam na kraju pretpostavila da će valjda valjati i meni ako već valjaju njima..
    A do sad sam ionako koristila obične vrećice za zamrzavanje, odrezala im vrh jednog kuta i tako ukrašavala.. I nisam još čula da se netko žalio.. hahaha..
    Mislim da jednostavnost u ovome definitivno ima neku prednost.. A ove špice (nastavci), radila sam s plastičnima i metalnima.. i tu jednostavnost nema prednost nikako.. Metalni ljepše i čišće režu utore.. a automatski i izgleda profesionalnije.. :)

    @Nina.. da, znam kako je to.. i meni je tako bilo.. ali mi je usfalilo, pa sam se vratila nazad.. i eto me sad.. :D

    ReplyDelete
  9. Kako vidim, spremna si za nove podvige. Ocekujemo puno lijepih kreacija u narednom periodu, ...znam da si sada inspirisana!

    ReplyDelete
  10. Hvala Tamara na odgovoru!
    Pamela, čekaj da te pitam. Znači uzmeš običnu čvršću kesu i isečeš joj vrh, pa onda kako staviš nastavak. Unutar kese ili kako? To mi je jo[ i super ideja!

    ReplyDelete
  11. Pa, ovisi za što mi treba.. ako mi treba za napraviti neku običnu liniju, onda ni ne stavljam nastavak nego samo napravim rupu kakva mi treba i kroz nju istišćem kremu.
    A ako mi baš treba s nastavkom nešto, onda odsječem toliku rupu da nastavak dovoljno proviruje, ali ne toliko veliku da iz nje ispada. i eto.. :D

    ReplyDelete
  12. Wow, fine stvarčice za nove cupcakeiće :)
    Listala sam kroz arhivu i moram priznati da me oduševljenje jednostavno prevladalo na postu o ružičastim muffinima... nešto prekrasno! Ne samo to što su ružičasti, ili crveni, već i način na koji si ih ukrasila kremicom i ostalim dodacima...mmmmm... mljac!
    Uglavnom, želim ti još puno lijepih i slasnih cupcakesa i nadam se da ćemo uskoro vidjeti i neke spravljene pomoću tvog novog alata :)

    ReplyDelete
  13. Lijepi pozdrav, iako je ovo već stari post vidim, jedno pitanje samo - ima li kod nas kupit po ovim većim centrima jednokratne vrećice za ukrašavanje? Ja iz USA čekam svoje Ateco nastavke za ukrašavanje :)

    ReplyDelete

Post a Comment