Chocolate peanut butter cups

I to sam vam ja.. Kad ima posla, funkcioniram odlično.. Čim usporim- razbolim se! I tako sad ležim u krevetu s čajem i laptopom na krilu..i u nedostatku (aktivnih) aktivnosti, evo me s novim postom.

Prošli vikend bio je zanimljiv i aktivan, imala sam dvije narudžbe za dva prijatelja.. no o tome ću u idućem postu.. Nakon što sam završila sve te narudžbe, odlučila sam samu sebe nagraditi. No samo nakon što sam to i pomislila, stigao mi je još jedan zanimljiv i veseo paket, ovog puta iz USA..

Photobucket
Kutija cca 1kg dupkom puna - SLATKIŠIMA!! Tootsie rolls, Jolly Ranchers, Smarties, Peanut butter M&Ms, Reese`s peanut butter cups.. Toliko slatkiša koji su bili na mojoj listi "za probati", ali nisam imala načina kako doći do njih.. I od svih njih, još uvijek mi se u glavi najviše motao Reese`s PB cups.. Obožavam Peanut butter i već dugo se spremam probati ga sama napraviti.. Sjetila sam se tada i jednog posta s bloga koji pratim, koji mi se činio "malo" neobičan.. Muž i žena pričali su o peanut butter cups koje su kupili kao božićni poklon za svoje PSE... jer navodno njihovi psi također vole peanut butter.. (khm.. da.. nakon čega je uslijedilo 20 fotki kako ga peseki slasno jedu)

Uglavnom, izbacimo tu sliku iz glave i nastavimo u pravom smjeru..
Reese`s mi je bio prvi na listi za probu iz čitavog paketa slatkiša.. no u paketu su bila samo 4 komada (a jedan je otišao ravno frendici na testiranje.. dakle 3)..
Jedan sam pojela automatski-brzinom-svjetlosti-odmah..
Jedan sam ostavila za dan kada ih odlučim raditi (za probu)..
a četvrti- ha, on je postao ogledni primjerak.. Gledaj, ne diraj! :D

Photobucket
No jučer sam se odlučila probati napraviti ovaj mali slatki zalogaj.. I zaključak je da je onaj četvrti, ogledni primjerak totalno zamjenjiv mojom domaćom izradom..

Ukoliko ste od volje posvetiti par sati ovim slatkišima, slijedite ove upute i ne može poći po krivu.. Samo možete sami sebe iznenaditi.. :) A i ostale oko vas.. I ja sam ostala iznenađena kad sam otvorila svoje tek izrađene čašice i ugledala ovo.. (peanut butter divota)

Photobucket
Dakle, sastojci za domaće punjenje Peanut buttera (maslac od kikirikija) su:

Kikiriki (slani, prženi) (dvije šake)
Šećer u prahu (jedna žlica)
Maslac (jedna žlica)
Petit beurre (3-4 keksa)

Photobucket
Kikiriki obrisati od pretjerane soli i zajedno s ostalim sastojcima dobro usitniti i sjediniti štapnim mikserom. Biti će malo messy, ali neka vas ne brine što ne možete dobiti potpuno glatku smjesu. Dapače, pomalo grudasta smjesa s ostatkom komadića keksa i kikirikija biti će puno ukusnija unutar čokolade.

Kada dovoljno dobro sjedinite i usitnite smjestu, posložite ju u traku na prozirnu foliju i zarolajte u "kobasu". Stavite "kobasu" u škrinju na pola sata da se stvrdne, jer će vam kasnije s njom biti lakše rukovati i puniti čokoladne čašice.  (Ajme, zaista mi nije bila namjera da izrada "kobase" zvuči OVAKO perverzno.. razmišljam već 15 minuta kako zamijeniti riječi "kobasa", "stvrdnuti", "rukovanje" i "puniti", ali ne ide..)

Photobucket

Za sljedeći korak potrebno vam je cca 300g čokolade (za kuhanje, mliječne, tamne.. bitno da nema punjenje), kist i čašice za mini cupcakese. Ja sam koristila silikonske čašice, no možete i papirnate (u tom slučaju ih stavljajte po 2-3, da budu stabilnije).

Rastopite čokoladu (temperirate- bez dodavanja margarina, ulja, mlijeka), te njome premazujte čašice koje koristite. Ja sam koristila 20 mini cupcake silikonskih čašica, a ako koristite manje ( npr. papirnate čašice za Raffaelo kuglice), trebat će ih barem 30.

Photobucket
Čokoladom prekrivene čašice stavite u zamrzivač na cca 15min da se čokolada stisne, a tada iz zamrzivača izvadite i čašice i "kobasu" Peanut buttera. Punite čašice sa šniticama "kobase" ...

Photobucket

... te svaku prelijte rastopljenom (ne vrućom) čokoladom, sve do vrha čašice. Napunjene čašice vratite u zamrzivač, ponovo na 15min, da se čokolada stisne.

Photobucket

I to je sve! Reese`s PB cups nisu ni do koljena domaćim friškim pralinama punjenima ukusnim PB punjenjem. Ukoliko ih želite pokloniti prijateljima (ili nekome posebnom), samo ih zamotajte u komade alu folije.

Photobucket
A postoji li uopće netko tko ne voli čokoladni poklon.. iz ručne radinosti.. Da vas vidim??

Comments

  1. ovo sam i ja radila, ali malo drugačije.
    pre pre fino je, jako jednostavno za napraviti, a još bolje izgleda ... LUDO!

    ReplyDelete
  2. ovo mi se jako sviđa, obožavam kikiriki+čokoladu, odlično si ovo napravila :)

    ReplyDelete
  3. E Frane bi ubio za dobit ovak paket :D

    ReplyDelete
  4. auuuu, i ja bih ovakav paket :D

    ReplyDelete
  5. A što da ja radim s tom glukozom? Ja slatkiše ne jedem,a u čaj stavim ionako šećer. A za ništa ostalo mi ni ne treba šećer.
    p.s. kad klikneš na tvoj profil pokaže ti se kriva adresa stranice, piše : charmpams, pa to ispravi.

    ReplyDelete
  6. Jela sam Reeses pieces pb cups, i zaista meni su se jako dopale, ali ovde kod nas ljudi nekako nisu zagriženi za kikiriki puter. Možda jer ga svi kupe namažu na hleb i kažu bljak. On se jede sa kiselo slatkastim želeom crvenim preko i tada je savršen. Elem, hoću da kažem da je ova tvoja upotreba slanog kikirikija odlična u kontrastu sa čokoladom. Bravo!

    ReplyDelete
  7. @Jelena- upravo to mislim da mi je omiljena stvar kod ovih čašica.. slatka čokolada i slankasto kikiriki punjenje.. A imaš i pravo to što se tiče PB kod nas.. I ja sam bila jedna od tih u početku.. Kad smo ga prvi put kupili.. Nije mi bilo jasno zašto su Ameri toliko ludi za njim..

    ReplyDelete
  8. Svaka ti čast, sta ti sve znaš da napraviš!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  9. pitanjce jedno.. ja bih stvarno htjela naručit cijeli paket rolo-a, pa me zanima imaš li kakav prijedlog? hvala :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa.. meni je ovaj paket poslan privatno, nisam nikad imala iskustva s naručivanjem slatkiša.. Ali jedine opcije po meni su ili- ebay, ili- imati nekoga vani tko će ti poslati paket.. Ima i ekipe u USA na čiju adresu naručiš, oni prepakiraju paket i šalju ga tebi doma, ali uz malu proviziju.. ako ti se ta ideja sviđa, objasnit ću ti više kako to napraviti..

      Delete
    2. hmm.. ajde može. a može i na facebook. a ako želiš privatno, ja sam Kakav Nered, imaš me u fanovima ;) Hvala!

      Delete

Post a Comment