Nagradna igra!!

Brojčanik na Facebooku danas je otkucao- 400 people like this!

U niti 3 mjeseca, priznajem da sam se samo potajno nadala ovako nečemu. Veseli me podrška koju dobivam od prijatelja, poznanika, ali i totalnih stranaca koji mi se javljaju, zanimaju za ono što radim i polako iz stranaca prelaze u poznanike.
Da, da.. znam.. šta je mojih 400 nasprem Lady Gaginih 39 milijuna.. hahaha.. Ali mene ovih 400 veseli sasvim jednako kao i nju njeni milijuni. Stoga je odluka pala- nakon 400. člana u mojoj Charmpam Facebook grupi, na redu je NAGRADNA IGRA!

Sakupljanje lajkova? Fuuuj!! 
Postanje fotki omiljenih kolača? Iskorišteno!!
Komentar na wallu? Preeedosadno!
Najbolji kuhar? Diskriminirajuće!!!

Dakle, za ovu igru trebat će vam trunka (ili dvije) hrabrosti.. Ok, ajde, možda i tri.. Da pojasnim..

Prije otprilike mjesec dana, naišla sam na blog pod imenom Cake wrecks (Uništene torte) od kojeg sam otprilike tjedan dana imala upalu mišića na trbuhu. Ne pretjerujem!
Skoknite na blog, prelistajte par postova (i čitajte ih!!), obećajem najbolju američku komediju koju ste ikada vidjeli! (Izuzevši- Sunday Sweets postove, koji objavljuju sve suprotno od uništenih torti, najljepše torte tjedna)

Dakle, odlučih za ovu nagradnu igru napraviti domaći Cake wreck natječaj! I tu dolazi ona hrabrost koju sam spominjala.

Lako je objaviti fotku lijepog, ukusnog i uspjelog kolača. Dapače, toliko je lako da to tisuće blogera svakog dana radi. Pa i ja sama imam pun blog i album divnih, oku ugodnih i zanimljivih kolača!
ALI... laže onaj tko kaže da nikad nije doživio totalni Cake wreck u kuhinji.. Kolač koji je krenuo nekim svojim, totalno krivim putem, radi kojeg smo grizli nokte, lomili živce i molili se da ga nitko nikada ne vidi!
Vrijeme je da vaše mračne tajne izađu na vidjelo, a sram na stranu!
Istina, možda neuspjele tragedije baš i ne zabilježimo fotoaparatom, ali ukoliko negdje u vašem kompjutoru čuči fotka koju skrivate od znatiželjnih pogleda, vrijeme je da je pustite na slobodu.. I da se svi zajedno dobro nasmijemo našim malim kulinarskim tragedijama. 

Da ne ispadnem totalno ne-fer, naravno da ću objaviti i nekoliko svojih vlastitih mračnih tajni iz kuhinje.. Ujedno i da vas ohrabrim..  Dakle, evo moje priče u slikama..

Naime, pred koju godinu, prijateljica mi je poslala fotku iz restorana u kojem je jela vanserijski šarene i vesele dječje palačinke inspirirane crtićem Horton hears a who.. Ako ih izguglate, ovako će izgledati:

Photobucket
Uopće ne razmišljajući, naravno da sam ih morala napraviti.. Pročitala sam i od čega se sastoje.. Američke palačinke s prelijevom od rozog (borovnica) i plavog  (kupina) royal icing sirupa, sa šarenim mini čokoladnim bombončićima i lizalicom na vrhu.
Kajgod, piece of cake..

1. Mini bomboni - nema  ih u Hrvatskoj, stoga sam odlučila klasične M&M bombone rasčetveriti i učiniti kvazi-mini bombonima.
2. Pancakes - sam već radila, u malom su mi prstu, kajgod.
3. Royal icing - ha, nisam ga još bila radila, ali koliko zapravo možeš fulati u miješanju bjelanjaka i šećera u prahu, kajgod. (Da samo velim - MNOGO, mnogo možeš fulati!!!)
4. Lizalica - ona se ionako kupi gotova, nju nemrem fulati! (na kraju mi je bilo krivo i dodati ju mom unakaženom jelu)

No, da skratim priču.. Rezultat je u prvi tren bio takav da ga nisam živoj duši htjela pokazati.. (sve do danas)
A danas fotku mojih neuspjelih Horton palačinki prati jauk smijeha, otprilike kao i dok gledam Cakewrecks blog!!
Sigurna sam da više želite vidjeti tu (ne)slavnu fotku, zar ne?
Pa, eto je..
(P.S. nije za one slabog srca ili želuca, shvatite upozorenje krajnje ozbiljno)




Photobucket

 Da, dobro ste vidjeli..
Tužni komadići M&M bombona na zagorenim palačinkama sa sirupom koji to zapravo nije. Umjesto lijepog gustog sirupa, moja škrtost na šećeru u prahu napravila je pjenicu u boji koja liči nečemu što ne želim javno imenovati, da ne ispadnem neugodna!
I da, sigurna sam da ćete ih noćas sanjati.. :D

A sada, red je na vama!! Da vidimo, gdje je vama krenulo po zlu?
Pošaljite svoju Cakewreck fotku na:
- zid (wall) moje facebook stranice  ili
- na moj email ( pinky.lil.angel@gmail.com )
Uz fotku dodajte i kratko objašnjenje- što je krenulo krivo?

Nagradna igra traje do 15.3. (tjedan dana), a najbolja fotka dobiva slatki paket od kojeg ćete zaboraviti na sve kulinarske tragedije koje su vam se ikada dogodile..
Sretno i hrabro u kuhinji!

Photobucket

Comments

  1. Koliko mi nista ne ide od ruke poslednjih dana, mislim da ce biti dovoljno da samo provirim u kuhinju i moj Cakewreck ce biti gotov :)
    Lepa ideja, Pam :) :)

    ReplyDelete
  2. Odlična ideja! Moram priznati da ne fotkam svoje kulinarske neuspjehe jer kad mi nešto ne uspije, onda jednostavno nemam volje fotkati. :) Ako u ovih tjedan dana nešto zeznem, sigurno budem fotkala. :D

    ReplyDelete
  3. @Josipa- trudit ću se da ovo ne bude posljednja ovakva nagradna igra.. Tako da nemoj slučajno nešto upropastit samo za ovu prigodu.. :D

    ReplyDelete
  4. Super blog, nemam facebook ali pratim te ovako <3

    ReplyDelete
  5. Kako dobroooo :))) idem tražiti po slikama :) ima materijala :D haha

    ReplyDelete
  6. super ideja, super nagradna igra :)
    ooo, ima neuspjeha kako ne, samo što ih ni ja u tom trenutku baš ne fotkam jer se nerviram i pokušavam spasiti stvar pa nekako sprtljam to...e, zapravo sjetila sam se, imam jednu fotku koju bih mogla prijaviti :D

    ReplyDelete
  7. Super ti je blog pratim te! A ova ideja fenomenalna, baš me zanima kakvih će tu slika sve biti. Jedva čekam!

    ReplyDelete
  8. @Tamara- samo daj.. svaka je dobrodošla.. :)

    ReplyDelete
  9. Dobra ideja!
    A dali se moramo 'potruditi' ko ce bolje da ga unisti? Shala, naravno!
    Sigurna sam da svako od nas ima svoju 'horor' pricu!

    ReplyDelete
  10. Imala sam jedan neuspeh pre mesec dana da sam samo frktala po kući, ali nisam ga uslikala. Znam Maja Cooks and bakes ima tag sa neuspelim receptima, i svaka čast na hrabrosti ali i na strpljenju da se to objavi, jer ja u tim momentima nemam strpljenja da uzmem foto aparat pa da to još i slikam. Jedina sam koja nema Facebook profil, ali ako nešto bude šaljem na mejl.

    ReplyDelete

Post a Comment