Slatka korupcija

Prošli tjedan svojem sam direktoru za rođendan pripremila posebno zanimljive cupcakese. U želji da sve dobro zabavim i nasmijem, a ujedno i poželim financijski prosperitetnu i uspješnu sezonu, proizašli su korupcijski cupcakesi.

Photobucket
Euro, dolar i koja god druga valuta zabranjena je kao mito u papirnatoj verziji i svi smo prilično jasno protiv toga. Ali ovakvoj slatkoj verziji - ma tko bi odolio?

Photobucket

Kako je ujedno taj tjedan bio i St. Patrick`s day, spojila sam dvije prigode u jednu te napravila zelene cupcakese, od kojih je dio njih na vrhu imao i Pot of gold (kanticu zlata)..


Photobucket

Nažalost, moja verzija bila je bez duge, jer  me iznevjerila kad mi je bilo najpotrebnije, te sam je na kraju izostavila. Kantice od zlata su zapravo bile čašice temperirane čokolade, punjene kremom od vanilije i sa "zlatnicima" koje sam izdvojila iz gomile šarenih sprinklesa..


Photobucket
Photobucket




.. a dolari i euri izrađeni su od fondanta, ostavljeni da se osuše i stvrdnu preko noći, pa kasnije premazani za sjaj.

Photobucket

No to nije sve što sam u ovom postu s vama htjela podijeliti. Još početkom pisanja ovog bloga, jednoj sam gospođi/djevojci obećala najjednostavniji recept za čokoladne muffine ikada. Spominjala mi je da uvijek odustane od pravljenja jer joj se to sve čini kao puno posla.. i onda kupi instant prah, smućka i ionako su dobri..

Kako ja više od ičega podržavam sve koji se odluče uvatiti kuhinje i mućkanja nečeg svojeg, odlučih s vama podijeliti ovaj zaista jednostavan, brz i ukusan recept za čokoladne muffine s kojima nikada nećete pogriješiti. A kako ja nisam od onih koji će reći da je recept lagan, a on zapravo zahtjeva 4 sata rada, 5 različitih biskvita i krema, 2 dana stajanja i sastojke koje je nemoguće naći, budite uvjereni da vam obećajem recept koji zaista SVATKO može proizvesti.. i imati odlične rezultate!
Recept slijedi!

Photobucket
Čokoladni muffini s bananom (za 24 muffina)
300g šećera
250g brašna (oštrog)
70g kakaa (gorkog)
1 1/2 žličica praška za pecivo
1 1/2 žličica sode bikarbone
1/2 žličice soli
2 jaja
2 banane (izmiksane u kašu)
240ml mlake vode
120ml mlijeka 
120ml ulja
2 žličice vanilin ekstrakta


Sad dok ste pročitali recept i sve te sastojke, možda vam se čini da sam se ipak zabunila, da ovo ipak nije recept za vas.. Ali sigurno ćete se predomisliti ako čujete da sve što trebate učiniti s ovim sastojcima je - UMIKSATI IH SKUPA. Ovo je totalno foolproof recept (ilitiga- zaista još nisam našla način da ga se zezne).

Dakle, u jednoj zdjeli izmješajte sve suhe sastojke (šećer, brašno, kakao, prašak za pecivo, soda, sol).
U drugoj zdjeli spojite mokre sastojke. Lagano izmiksajte jaja, dodajte ostatak sastojaka i umiksajte da se spoje.
Usipajte smjesu iz suhe zdjele u mokru, izmiksajte skupa i...  TO JE TO! To je zaista to!

Ako ste ikada prije radili muffine, smjesa će vam se činiti totalno krivom, prerijetkom, kao da ste nešto fulali. ALI NISTE! Samo napunite svoje kalupe za muffine, pecite ih na 180°C oko 20min (napravite test s čačkalicom). I uživajte u njima.. Jer garantiram vam da takve nećete nikada moći napraviti iz kutije niti kupiti u dućanu. Ovo će biti samo vaši muffini.. Naši muffini.. :)  

Photobucket
(ukoliko želite, možete mu dodati i kremu.. ali dovoljno su ukusni da se jedu i sami!)

Savjet dana: Ako netko pita, ni pod razno ne priznajte da je izrada ovih muffina bila ko od šale lagana. Uživajte u lovorikama koje ćete sakupljati! 

I još nešto.. kome god sam ovaj recept dala, pita me- a jel može to i bez banane? Pretpostavljam da može, ali ju ja osobno nikad nebi vadila iz recepta.. Banana daje posebnu sočnost biskvitu koje vjerojatno ne bi bilo da ju se izbaci. Ali tko voli, nek izvoli. Do idućeg posta, koji će, obećajem, zaista skoro, puno pozdrava iz Zagreba!


Photobucket

Comments

Post a Comment