White chocolate porridge


..ilitiga zobena kaša s bijelom čokoladom (jel tako da zvuči bolje na engleskom?!)
 

Photobucket


Današnja kiša koja ne prestaje potakla me da se potrudim oko svog doručka, ali i pomalo prisjetim ljetnih dana. Upravo ovakav obrok bio je moj svakodnevni doručak za vrijeme rada u Hotelu Croatia u Cavtatu prošlog ljeta.

Photobucket croatiadining1

A sama činjenica da sam iz zaista nevjerojatnog izbora na buffetu pri doručku u ovom hotelu svako jutro odabirala upravo ovo - vjerujte, zaista puno govori. Od svih hotela u kojima sam dosad radila, Croatia me potpuno oborila s nogu.
Naravno, doručak koji ću vam upravo predstaviti nije se služio kao takav, već sam ga ja uvijek iskombinirala od ponuđenih namirnica. No najčešći odabir bio je upravo ovaj:
Porridge + bijela čokolada + banane

Jutros je bio prvi put da sam sama pravila porridge, no priprema je, iako vremenski nešto dugotrajnija od klasične pripreme doručka, zaista jednostavna.



White chocolate porridge1 šalica zobenih pahuljica
2 1/2 šalice vode
malo soli
1 žlica bijele čokolade / Linolade
pola banane, nasjeckane


Večer prije, namočila sam šalicu zobenih pahuljica u 2 šalice vode. Ova količina dovoljna je za 2 odrasle osobe, ili za dva obroka tokom dana (jer kašu možete uvijek kasnije podgrijati i jednako je dobra).
 

oat meal
Ujutro su me dočekale razmočene pahuljice, koje sam zajedno s vodom u kojoj su stajale i prstohvatom soli stavila kuhati. Nakon što su zakipile, dodala sam još pola šalice vode i pustila da zakipi, te nakon toga stavila na laganu vatru da se kuha, povremeno miješajući. Cilj daljnjeg kuhanja je da se kaša zgusne, makar tekućina nikad neće potpuno ispariti.


porridge


Ono što ćete, nakon kojih 20-30min kuhanja dobiti je zaista zdrava i zasitna zobena kaša koju većina djece nebi ni pomislila pojesti radi one ružne sluzi i mljackavosti. A tu dolazi moj trik. 
U još vruću kašu umiješajte 1 veliku žlicu bijele Linolade (ili sitno isjeckane bijele čokolade) i umiješajte da se istopi u kaši. U to nasjeckajte svježe voće po želji i servirajte.
 

white chocolate banana porridge

Možda ni tada djetetu na prvi pogled kaša neće biti privlačna, ali dok osjeti čokoladu, mišljenje će se lako moguće promijeniti.  Dok bolje razmislim, i moj um je ponekad dječji.. treba ga čokoladom nagovarati da nešto proba.. Ali eto, kod ove kaše je to uspjelo.

Photobucket

Comments

  1. Jeeej pišeš ponovno :) Zvuči mi fino, iako još nisam probala zobene pahuljice.. Pohvalno što se trudiš napraviti nešto zdravo za doručak!

    ReplyDelete
  2. moram priznati da nisam nikad jela zobenu kasu ali u ovoj cokoladnoj verziji bas zvuci privlacno:)

    ReplyDelete
  3. Eto vidiš, od toliko puta koliko sam jela ovakve kašice, nijednom mi nije palo na pamet da stavim bijelu čokoladu, a sigurno je prefino :)

    ReplyDelete
  4. nikako da se natjeram na zdravi doručak, možda s žlicom čokolade bude lakše!

    ReplyDelete
  5. Puno bolje zvuči na engleskom.
    Zanimljivo morala bih isprobati.

    ReplyDelete
  6. Zanimljiva kombinacija :) I meni zvuči bolje na engleskom i podsjeća me na onu basnu/bajku o zlatokosi i 3 medvjeda di im ona pojede svu "porridge" :D toliko o umu djeteta :D

    ReplyDelete

Post a Comment