Cup & Cake - novo slatko mjesto u gradu

U ovim proljetnim danima, nekako najrađe s prijateljima sjednem na piće u jednu od mnogih predivnih slastičarnica koje zadnjih godina posvuda niču. Veseli me probati nešto novo, inspirativno, pa to probati i doma reproducirati.


Ovog tjedna otvara se još jedno takvo, novo slatko mjesto u gradu - slastičarnica Cup&Cake.
Vlasnice Monika Kos i Stella Fortuna odlučile su se na ideju slastičarnice u britanskom stilu, s klasičnim britanskim slasticama. 


Prošlog tjedna bili smo na pred-otvorenju i degustaciji dijela ponude. Našlo se tu cake-popsa, shortbread keksiju, Victoria cakea pa sve do mojih osobnih favorita - Banoffee eton mess-a i Guiness torte.

Guiness torta nije nešto novo, no nisam je dosad pronalazila u našim slastičarnama, a izvrsna je, sočnog čokoladno-gorkastog biskvita i veoma lagane, nimalo preslatke kreme. 


Uz nju, izvrstan mi je bio i Eton mess u Banoffee verziji. Ukoliko vam ovo ime ništa ne znači, eton mess je tučeno slatko vrhnje pomiješano s puslicama, a u ovoj verziji u kombinaciju su ubačene banane i karamela- glavni sastojak Banoffee pite.. mmmmm.. Ovaj desert definitivno će se naći na mom popisu idućih dana!

Cup&Cake sigurno ću posjetiti za koji tjedan, da vidimo i kako izgleda konačni meni i ponuda, za sada uživajte u još par fotki s otvaranja. 


U međuvremenu, uživajte u ovim toplim danima i finim slasticama koje se u Zagrebu mogu probati. 

 photo EF13706560B3FABA35B47C49FEA24F93.png

Comments