Rainbow cupcakes & Nutella frosting

Ovaj post "pripremam" još od siječnja.. toliko o tome kada su rađeni i koliko stvari zapravo čeka da stigne na red za objavu.. Ali, moje pisanje posta zapravo na kraju ispadne jedan krajnje kompliciran proces, koji završi s obećanjem- ajde, sutra ću!
Da, da.. obavezno se skuha velika (Starbucks size) šalica nekog dobrog čaja.. Bilježnica s receptima.. Photoshop.. Word.. I naravno, Facebook, Ebay, Youtube.. i stotine blogova na koje "baš taj tren naletim i moram ih pregledati, jer kad ću ako ne sada".. I tako jedna kartica teksta za koju bi klasično trebalo cca 20 minuta potraje i po 5 sati.. 

Photobucket
Ovi totalno veseli cupcakesi u duginim bojama pravljeni su za rođendan moje sestrične tinejdžerke.. makar, ok, priznajem da sam doma ostavila skoro pola ture.. Sori, Viki!

Proces pravljenja ću vrlo jednostavno objasniti, jer je korišten recept mojih omiljenih Red Velvet cupcakesa, koje sam ne tako davno ovdje objavila. Dakle, proces pripremanja biskvita je identičan.. Osim što nam, naravno, ne treba jedna, već 4-5 boja (ovisno koliko strpljenja imate).

Dakle, prije nego dodate (boju + Stepko) i (ocat + sodu bikarbonu), razdijelite smjesu u 4-5 zdjelica (koliko boja odaberete).
Izmjerite potrebnu količinu Stepka, koju također razdijelite u 4(ili 5) čašica. U svaku čašicu Stepka dodajte željenu boju i dobro izmiješajte. Spojite svaku od boja s jednom zdjelicom smjese i izmješajte ih. U svaku od zdjelica tada dodajte malo sode bikarbone prethodno prekipjele s octom, te umješajte u smjesu.

Photobucket

Time je smjesa spremna za punjenje.

U čašice od muffina počnite dodavati po žlicu smjese u bojama od najtamnije  (zelena, plava, ljubičasta...) prema najsvjetlijoj, s tim da NEMOJTE završiti s najsvjetlijom. Moja preporuka je sljedeći redosljed:
Photobucket
















I ja sam se pitala- Zašto, oh zašto crvena na vrhu?? Kakva je to onda duga?  ALI žuta na vrhu nakon pečenja postane - smeđa.. Dakle, ukoliko je dovoljno žute smjese na vrhu, ona će se vidjeti.. ali ukoliko je tek mali sloj, izgubit će se u potpunosti.


Nakon što su cupcakesi ispečeni, stavite ih da se ohlade, te pripremite frosting.

Inače nisam pobornik klasičnih buttercreama (maslac+šećer u prahu) koje Amerikanci koriste na kolačima (osim u iznimnim slučajevima.. hint- Chocolate mint brownies), pa više volim laganije frostinge, koji koriste slatko vrhnje, krem sir i slične sastojke. Priznajem, još uvijek sam u potrazi za idealnim frostingom.. Ali unaprijed shvaćam da je to životna potraga..
 
Ovo je frosting koji sam odlučila isprobati uz Rainbow cupcakese:

Nutella frosting
50g maslaca
120g krem sira (ABC, Philadelphia..)
300g šećera u prahu (tj. prema okusu)
1 žlica Nutelle
1-2 žlice mlijeka (po potrebi)

Photobucket

Maslac izmiksajte da dobije kremastu teksturu (lako se skida sa stranica zdjele u kojoj miksate). Dodajte sir, šećer i nutellu te miksajte na umjerenoj brzini dok se smjesa ne sjedini. Ukoliko vam se smjesa čini pregustom, dodajte malo mlijeka i umiksajte.
Šećera po receptu ide 300g, no ja u gotovo svakom ovakvom receptu izvažem šećer, ali ga dodajem prema okusu. Dakle, dodam 1/3 šećera, umiksam, probam.. Ako treba još, dodam, probam i tako sve dok mi okusom ne odgovara.

Ovi šareni cupcakesi sigurno će razveseliti one najmanje.. ali i iznenaditi one nešto veće.. Sretno s njima!

Photobucket
A ukoliko ste čitali i početak ovog posta, u kojem pričam o tome kako pisanje mojih postova završi lutanjem po sasvim lijevim stranicama satima, evo vam dokaz. Naletila sam na stranicu na kojoj se može sastaviti vlastiti potpis, sa željenim fontom, bojom, la la la la.. I eto ga- moj novi potpis.. (da, znam, nije ni blizu spektakularan koliko bi čovjek očekivao, nakon ovakve najave).. Ali ako ništa, barem sam uspjela i zgotoviti post!

Photobucket

Comments

  1. Lijepo si obradovala svoju sestricnu, ne sumnjam. Rainbow Cupcakes izgledaju fabulozno; posebno mi se svidja nacin na koji 'nestaju' na prvoj fotografiji :-)

    ReplyDelete
  2. Pamela Pamela, stvarno ne smim otvarat tvoj blog više! :D njamiiiii

    ReplyDelete
  3. hehehe.. Marina, to smo jos davno zakljucile, ne? :D Al previse me volis da mi ne dodjes.. :*

    ReplyDelete
  4. kolacici izgledaju spektakulrano i preukusno!
    svaka cast!:)

    ReplyDelete
  5. Baš su veseli, super post, a ovo s pisanjem postova, otvaranjem hrpetine blogova i surfanjem po internetskom prostranstvu uz ogromnu šalicu kave mi je jako poznato :)) Ponekad se pitam kud mi je odletio dan, po internetu imam toliko posla i toliko sadržaja za pregledati da bih komotno mogla cijeli dan presjediti za kompjutorom!

    ReplyDelete
  6. nutella topping bravo :)! sigurno jako mljac :)

    ReplyDelete
  7. Prekrasno :)))) btw. ovo pisanje postovoa....ufff, i koda mene traje pisanje jednog posta od 15 rečenica 2 dana :D haha

    ReplyDelete

Post a Comment